Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az 5 leggyakoribb ovis jel

Ovis Textil
2022. 03. 03. 11:18:00
Az 5  leggyakoribb ovis jel

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján összeállítottuk a magyarországi ovikban előforduló jelek közül az 5 leggyakoribbat. 

Bizonyossággal mondhatom, hogy rengeteg új jel került fel a palettára, amikre álmomban sem gondoltam. Talán a felpörgött világ, a moderizáció, vagy csak az igény szülte, de vannak olyan jelek, amik csak egy-két oviban fordulnak meg. Sohasem gondoltam volna, hogy a közlekedési jelzőlámpa, a fűkasza, vagy akár a tablet óvodai jel lehetne.

A legtöbb óvodában az óvónők kifejezetten ragaszkodnak a csoportban megszokott jelekhez. Ez lehet praktikussági okokból, de nevelési okokból is.

Gondolj csak bele, hogy egy középsősnek, de a nagycsoportos ovisnak már biztosan le kell rajzolnia a saját jelét. Nem biztos, hogy egy fűkaszát, vagy egy homlokrakodós traktort az 5-6 éves gyerek úgy le is tud rajzolni, hogy az felismerhető. Sőt talán még én sem….

De ha jól belegondolunk a legtöbb leggyakrabban előforduló ovis jel pont olyan, amivel a gyerkőcök a mesékben vagy a mindennapi életben találkoznak.

És akkor jöjjön a sorrend:

1.     Alma óvodai jel – Se nem fiús, se nem lányos ovis jel, talán amiatt is kedvelik sokan, mert nagyon gyorsan, könnyen és jól rajzolható. Színe elsősorban piros, de fiús anyukáknál előszokott fordulni a zöldalma jel is.

hímzett Alma ovis jel

2.     Autó óvodai jel- Tipikus kisfiú jel, ami az abszolút No. 1. a fiúk között, mióta világ a világ. Leginkább a piros autó jel az elterjedtebb, de sokszor van kék és zöld autó jel is az oviban. Főleg a nagyobb csoportokban.

Hímzett piros autó óvodai jel

3.     Körte óvodai jel – Jól rajzolható jelecske, ami kisfiúnak is kislánynak is megfelelő. Unisex jel, így gyakran a szülők a kistesónak is ezt választják, ha már a nagynak is ez volt.

hímzett körte óvodai jel felvarrható

4.     Mozdony vagy Vonat óvodai jel – a fiús jelek közül a második leggyakoribb jel, leginkább piros-kék verzióban.

mozdony_vonat ovis hímzett jel

5.     Pöttyös labda óvodai jel - én fiús jelnek gondolnám, de találkoztam már olyan 3 éves kislánnyal, akinek azért lett ez a jele, mert imád minden labdát, ha pöttyös, ha nem. Itt is leginkább a piros alapon fehér pöttyös labda a megszokott, de időnként a kék alapon fehér pöttyös labda jellel is találkozunk.

pöttyöslabda felvarrható ovis jel

A listát a hímzett ovis jeleink eladása alapján állítottuk össze.

Tipp:

Sokszor a szülőnek kell kiválasztania az óvodai jelét a gyereknek, ilyenkor figyeljetek arra, hogy ti is le tudjátok rajzolni, mert lehet, hogy az összes ruhacímkébe bele kell varázsolnotok. Az pedig nem lesz egy egyszerű hadművelet. Gondolj csak bele, mennyivel egyszerűbb pl. lerajzolni egy almát, mint egy szőlőfürtöt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Ovikezdés Ovis termékek